A Magnat bemutatta az új Omega CS 12 mélysugárzót

Egy igazán jó mélysugárzót semmi sem helyettesíthet, a legalacsonyabb frekvenciák visszaadásában. Ez egyaránt vonatkozik a sztereó rendszerekre és a házimozi összeállításokban történő felhasználásra is „- nyilatkozta Isabel Schlemermeyer, a Magnat munkatársa az új Omega CS 12 bemutatóján.

A Magnat a napokban mutatta be legújabb Omega CS 12 elnevezésű aktív mélysugárzóját, amely egy megújult elegáns formatervet, fekete magasfényű lakkozást és sok újdonságot is kapott. A letisztult design és a visszafogott külső méretek biztosítják, hogy bármilyen környezetbe könnyen beilleszthető legyen, az előlapon elhelyezett kijelző pedig az aktuális állapot megjelenítését teszi lehetővé.

Az Omega CS 12 a Magnat új mélysugárzó termékvonalának első modellje. A különleges formatervvel rendelkező újdonság több technológiai újítást is kapott, többek között a beépített hangszóró egy különleges bevonattal ellátott, dupla varrással megerősített membránt, 70 mm-es szellőztetett tekercset, 170 mm-es mágnest és öntött alumínium kosarat. A konstrukciót a Klippel lézertechnikájának segítségével optimalizálták, amelynek köszönhetően a frekvenciaátvitel 18 és 200 Hz között szinte teljesen egyenletes.

A beépített erősítő egy D osztályú darab, amely folyamatosan 525 W, maximálisan pedig 1100 W teljesítmény leadására képes. A beépített nagy sebességű DSP a frekvenciaátvitel linearizálásáért felel és lehetővé teszi a frekvencia átmenet és a fázis 35 Hz-en történő folyamatos optimalizálását. Utóbbi beállítás biztosítja, hogy az Omega CS 12 hifi rendszerekbe is könnyedén integrálható legyen.

 Az Omega CS 12 újdonságai közé tartozik az „Extended Surface Damper” (ESD) csillapító rendszer, amely kiemelkedő akusztikus elválasztást / csillapítást biztosít a mélysugárzó és a környezete között.

A Magnat Omega CS 12 Nyugat-Európában 999€-s (kb. 365.000,-Ft) áron kerül forgalomba, a hazai megjelenésről és hivatalos magyarországi árról jelenleg még nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: magnat