A Magnat bemutatta az új MA 900 hibrid integrált erősítőt

A Magnat a hangfalgyártás mellett az elektronikák világában is otthonosan mozog már egy ideje. Ennek újabb bizonyítéka a most bejelentett MA 900-as hibrid csöves sztereó integrált erősítőjük is. A hibrid csöves megoldás jelen esetben annyit jelent, hogy az eszköz előfokához csöves, míg a végfokhoz tranzisztoros megoldást alkalmaztak a mérnökök, ahogy azt már pár korábbi terméküknél is megtették.

A gondosan válogatott és előre beégetett ECC 81-es csövek kifejezetten megbízhatónak ígérkeznek és rendkívül alacsony zajszintre képesek. A „csöves részleg” a bemeneti jelek erősítésén dolgozik, a végerősítők pedig a folyamatos, maximális 200 W/cs kimeneti teljesítményről gondoskodnak. Az előerősítőben lévő csövek és a végerősítő tranzisztorai együttesen alakítják az MA 900-at egy hibrid erősítővé, ami egy viszonylag ritka termékkategória, azonban a Magnat-nál már régi hagyománya van. További hagyomány a gyártónál, hogy a válogatott csöveket a beégetést követően és a beszerelést megelőzően párba válogatják, hogy tökéletesen kompatibilis értékeik legyenek.

Mindez egy masszív fémházba kerül beépítésre, amelynek előlapja és gombjai is alumíniumból készültek. Az MA 900 egyedülálló koncepcióját vizuálisan tovább hangsúlyozza a frontpanel közepén lévő potméter bal oldalán elhelyezett kétsoros kijelző, amin a kiválasztott bemenet látható, a másik oldalon pedig halványan ragyogó csövek látszanak.

Az erősítő hátulján öt darab vonalbemenet mellett phono MM és MC, két digitális optikai és két digitális koax bemenet is helyet kapott, amit az előlapon egy 3,5 mm-es jack csatlakozó, valamint vezetékmentes fronton Bluetooth 5.0 aptX HD is kiegészít, a digitális jelek átalakításáról pedig egy Cirrus Logic DAC gondoskodik.

Az újdonság várhatóan november végén, 1.199€-s (kb. 430.000,-Ft) áron kerül a boltok polcaira.

forrás: magnat