A KEF bemutatta az új LS60W hangsugárzóját

A KEF fennállásának hatvanadik évfordulójára időzítette a  KEF LS60W-t, a cég all-in-one streaming rendszerbe tartozó LS50W padlón álló változatát.

A KEF LS60W egy all-in-one vezetékmentes aktív hangrendszer, ami két padlónálló, karcsú hangsugátzóból áll. A keskeny dobozokba a legfrissebb fejlesztéseit pakolta a gyártó, így az álló változat a kistestvérénél is kiemelkedőbb hangélményt képes biztosítani.

Az új modell a világ első Single Aparent Source vezeték nélküli rendszere, amely technologiával csak a gyártó Blade elnevezésű modellje rendelkezik passzív változatban. A technológia lényege abból áll, hogy a meghajtók annak ellenére, hogy egymástól térben elforgatva helyezkedben el, mégis úgy vannak kalibrálva, hogy a megszólaló hang egyetlen pontból érkezzen.

Az LS60W darabonként egy 4″-os (kb, 10 cm-es)Uni-Q (gen. 12) közép- és magas meghajtóegységet, valamint két pár 5.25″-os (kb, 13 cm-es) Uni-Core méysugárzót tartalmaz. A Uni-Q meghajtóegység természetesen megkapta a díjnyertes MAT technológiát (Metamaterial Absorption Technology) az új Z-FLEX komponenssel. Az Uni-Core mélyugárzók háttal összeforgatott meghajtók, melyek egyetlen nagyméretű mágnesen osztoznak és két, koncentrikusan elrendezett tekerccsel rendelkeznek. Ez a technológia kisebb kabinet mérettel és térfogattal képes komoly basszus reprodukcióra.

Az LS60W szintén megkapta a KEF vezetékmentes hangsugárzóiban alkalmazott Music Integrity Engine rendszert, amely képes maximalizálni a hardver teljesítményét. A szolgáltatásaok között elérhető az AirPlay 2, a Google Chromecast, a Spotify Connect, a DLNA, a WiFi és a Bluetooth támogatás, de HDMI eARC, optikai, koaxiális és RCA csatlakozási lehetőségek is rendelkezére állnak. A Roon Ready rendszer megbírkozik a PCM (24-bit/384 kHz), a DSD és az MQA állományokkal. A hangsugárzók kábeleles összeköttetésen keresztül 24-bit/192 kHz felbontással üzemeltethetők, a KEF alacsony késleltetésű vezetékmentes üzemmódját használva pedig 24-bit/96 kHz a korlát. Az egyszerű kezelhetőséget a KEF Connect alkalmazás biztosítja.

Az új modell három színben és páronként 6,599€-s (kb. 2.500.000,-Ft-os) áron kerül forgalomba.

forrás: kef