A KEF bemutatta az új R Meta sorozatot

A KEF az R sorozatát utoljára 2018-ban frissítette, most pedig a középkategóriás sorozatban is megjelent a MAT (Metamaterial Absorption Technology) technológia.

A KEF a MAT technológiát alig három éve mutatta be az LS50 Meta és LS50 Wireless modellekben, ami azóta bekerült a felső kategóriás The Reference és Blade modellekbe is. A gyártó a jelenlegi modellfrissítéssel azonban már a közép kategóriában is elérhetővé tette különleges megoldását.

MAT (Metamaterial Absorption Technology) egy kompozitból készült, bonyolult, labirintus-kialakítású mintázattal rendelkező „korong”, amely a hangszóró mögött kerül elhelyezésre és képes elnyelni a torzítások és zajok kilencvenkilenc százalékát, ezzel hozzájárulva a tisztább és természetesebb megszólaláshoz.

Az új R sorozat a tizenkettedik generációs UNI-Q meghajtókat kapta, valamint a The Reference szériából származó Shadow Flare megoldást, amely tovább javítja az UNI-Q hullámvezető hatását. A reflex-portok a korábbinál még rugalmasabb anyagból készültek, amely megoldás tovább javítja a megszólalást és tovább csökkenti a portzajt.

Az újdonságok fényes fekete és fehér, valamint dió színekben kaphatók, azonban R3 Meta és R7 Meta különleges Indigo Gloss és Titanium Gloss színekben is elérhető.

A KEF R Meta sorozata az Egyesült Királyságban a követlező árakon kerül forgalomba: R11 Meta álló (£5,500), R7 Meta álló (£4,000), R5 Meta álló (£3,000), R3 Meta polc/állványos (£1,900), R6 Meta center (£1,600), R2 Meta center (£1,200), R8 Meta Dolby Atmos (£1,400).

A hazai megjelenésről és a hivatalos magyarországi árakról jelenleg nincs információ.

forrás: kef