A Denon négy Special Edition termékkel ünnepli a 110 éves évfordulóját

Az elmúlt évtizedekben a Denon számos alkalommal debütált elsőként az új technológiák terén az iparágban, a világ első DVD-Audio és SACD lejátszására képes Universal Blu-ray lejátszótól kezdve az első 8K AV receiverekig. A nemrég bejelentett négy új, mesterien kidolgozott 110 Anniversary termék nem kivétel a páratlan kaliberű innováció és design alól.

A márka évfordulójának megünneplése alkalmából – a valódi rajongókkal együtt – a Denon bemutatott négy olyan terméket, amelyek tiszteletben tartják a Denon alapvető kompetenciáit a kiváló minőségű, legújabb technológiájú audio- és videotermékek tervezésében. Ezen komponensek mindegyike tükrözi a Denon kézjegyét a mérnöki tervezés, a megépítés és a dizájn területén.

AVC-A110 AV-erősítő

5.500 €(kb.1.990.000-Ft)

Az AVC-A110-et a részletekre való fokozott figyelemmel fejlesztették ki, és egy Denon hangmester hangolta össze alkatrész-szinten, hogy megszilárdítsa helyét, mint az egyik legkülönlegesebb AV-erősítőt, amelyet Denon valaha is gyártott. Az AV erősítő teljesen fekete belső tere a limitált példányszámú ezüst-grafit kivitelű alumínium elülső és oldalsó panelekkel, egyedi öntött lábakkal és réz transzformátor lemezzel épült a kiváló szigetelés érdekében.

8K/60Hz jeltovábbítást vagy felskálázást, valamint 4K/120Hz jeltovábbítást biztosít a játékhoz és a legújabb HDMI specifikációk támogatásával, az AVC-A110 lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a legjobb 4K házimozi rendszereket építsék, miközben rendelkezik a 8K kompatibilitással a későbbi frissítések könnyebb alkalmazása érdekében.

A csúcskategóriás játékosok számára az AVC-A110 automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM), változó frissítési gyakoriságot (VRR) és gyors képátvitelt (QFT) kínál, minimalizálva a késést, miközben kiküszöböli a kép szakadását a folyékonyabb játékmenet és a játékélmény fokozása érdekében.

Az AVC-A110 életszerű filmélményt nyújt a kategóriájában a legjobb monolit erősítő kialakításának, a nehéz 8,2 kg-os nagyáramú transzformátornak és az egyedi 22 000uF / 80V audio kondenzátoroknak köszönhetően, melyek csatornánként 150 wattot (8 ohm, 20 Hz – 20 kHz, 0,05%, 2 csatornán meghajtva) biztosítanak. A legfejlettebb HDMIcsatlakozással (8 be / 3 kimenet), beleértve a dedikált 8K bemenetet, valamint a legújabb dinamikus HDR-szabványt a fényesebb jelenetek és a mélyebb fekete szín árnyalatok érdekében, a felhasználók kivételes színnel, tisztasággal és kontraszttal élvezhetik kedvenc filmjeiket, műsoraikat és játékaikat. Az eARC HDMI funkció (a fő HDMI kimeneten keresztül) lehetővé teszi a tömörítetlen és objektum alapú audio formátumokat, mint például a Dolby Atmos® és a
DTS:X®, hogy egy intelligens TV-alkalmazásból közvetlenül csatlakozzon az AVC-A110-hez az élethű hangteljesítmény érdekében.

PMA-A110 integrált erősítő

3.500 €(kb. 1.290.000,-Ft)

Mesteri precizitást és kifinomultságot, kivételes dinamikát és a finom részletek kiemelésének képességét kínáló PMAA110 elősegíti a zene életre keltését. A Denon mérnökei gondosan megépítették az erősítő áramkört, hogy a használat során akár 100 kHz-es frekvenciaátvitel is biztosítható legyen. A hangerő áramkör elnyomja az erősítő zaját, magasszintű hang felbontást érve el. A PMA-A110 a Hi-Res audio források széles, dinamikus tartományát képes kezelni. Ezenkívül a négy Burr Brown PCM1795 chipet használó Quad D / A átalakító négyszeres konfigurációban működik az optimális, kiváló minőségű hangzás érdekében. Minden csatornának két PCM1795 chipje van, amelyek differenciál módban működnek a legnagyobb pontosság és a legjobb jel / zaj arány elérése érdekében.

A PMA-A110 az Ultra AL32 Processing technológiával is fel van szerelve, a Denon legújabb analóg hullámformareprodukciós technológiájával. Adatinterpolációs algoritmusok alkalmazásával és a Hi-Res 384 kHz / 24 bites PCM jelbemenet támogatásával ezek az algoritmusok interpolálják azokat a pontokat, amelyeknek nagy mennyiségű adatban kell létezniük a pontok előtt és után, hogy elérjék az eredeti jelhez közeli sima hullámformát. A bemeneti jel mintavételi frekvenciájának legfeljebb 32-szeres mintavételével a kimeneti mintavételi frekvencia 1,411 MHz (fs 44,1 kHz-n) vagy 1,536 MHz (fs 48 kHz-nél), amely az audiojelet bármilyen részletességgel reprodukálja.

A felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják az analóg és a digitális forrásokat, beleértve egy lemezjátszót is a beépített phono előerősítőhöz, amely kompatibilis mind a mozgó mágneses (MM), mind a mozgó tekercses (MC) hangszedőkkel. A nagy felbontású digitális audio tartalmat a rendkívüli Quad DAC-hoz csatlakoztatott, jitter-csökkentő koaxiális, optikai vagy USB-B bemenetekkel, így páratlan PCM lejátszási minőséget biztosít 384 kHz-ig és DSD 11,2 MHz-ig, más néven DSD256-ig. A PMA-A110 ideális alap a modern audiofil zenei rendszerhez, párosítva a 110 éves Anniversary Edition DCD-A110 SACD lejátszóval és a DL-A110 MC hangszedővel, mindegyik a Denon hangmesterek által lett tervezve és speciálisan hangolva a végső audio teljesítmény elérése érdekében.

DCD-A110 SACD lejátszó

3.000 €(kb. 1.100.000,-Ft)

A DCD-A110 iparágvezető audio teljesítményét a Denon szabadalmaztatott Suppress Vibration Hybrid (S.V.H.) mechanizmusának, páratlan hangfeldolgozásának, prémium alkatrészeinek és tápellátásának tulajdonítják. Az S.V.H. – a Denon többi magas minőségű lejátszóján alkalmazott mechanizmus – a lehető legrövidebb jelutakat kínálja a zaj csökkentése érdekében, valamint a kapcsolódó alkatrészeket, amelyek prémium anyagokból készülnek, például a felső panel rézlemeze a merevség erősítése érdekében, öntött alumínium a lemeztálcához, és 2 milliméter vastag acél a mechanizmus tartóihoz. Ezek a nagy tömegű, rezgés-ellenálló tulajdonságok hozzájárulnak a kiemelkedő rezgésállósághoz, és a mechanizmus alacsony súlypontja segít elnyomni a lejátszó belsejében a korong forgása miatt fellépő rezgéseket. A nem kívánt rezgés kiküszöbölésével a digitális jelek optimális pontossággal olvashatók ki a lemezről, stabil körülmények között.

A DCD-A110 új Quad DAC konfigurációt vezet be, átalakítva az Intel Cyclone 10 vezérelt új Ultra AL32 feldolgozó motorból érkező nagy mennyiségű adatot, a bejövő PCM jel akár 32-szeres túlmintavételezésével a legpontosabb hullámforma reprodukció érdekében. Ez a fejlett 4 x PCM1795 DAC topológia kiváló csatornaszétválasztást, rendkívül alacsony zajszintet és THD-szintet biztosít. Ezenkívül a DCD-A110 mellőzi a hagyományos OP-erősítő utószűrő áramköröket egy teljesen diszkrét szűrőfokozat alkalmazása érdekében, a gondosan kiválasztott, egyedi hangolású audio alkatrészekkel, amelyeket a Denon hangmester választott ki a kiemelkedő audio teljesítmény elérése érdekében. A DCDA110 két óra oszcillátorral is fel van szerelve – mindegyik mintavételi frekvenciához (44,1 kHz és 48 kHz) egy – amelyek a frekvenciák között átkapcsolhatók, hogy alaposan elnyomják a jittert. Ez a kiváló minőségű óra a Quad DAC működés referenciája, és biztosítja, hogy a digitális audio áramkör mindig a maximális potenciálon működjön, függetlenül a forrás formátumától.

A limitált kiadású SACD lejátszó teljesen független tápegységekkel rendelkezik a digitális és analóg áramkörök számára az interferencia vagy a zaj megszüntetésére. Az analóg tápegység teljesen diszkrét, audióra optimalizált kialakítással büszkélkedhet az eredeti Denon nagy kapacitású (3300 μF) blokk kondenzátorral, amelyet az analóg audio áramkör tápegységéhez használnak a D/A konverter után. A DCD-A110 tápegysége impozáns egyedi alkatrészek köré épül, köztük nagy teljesítményű bipoláris csatlakozási tranzisztorok, teljesen diszkrét feszültségszabályozó áramkör, magas hangminőségű elektrolit kondenzátorok és polifenilén-szulfid kondenzátorok.

DL-A110 hangszedő

599 €(kb. 220.000,-Ft)

Az új Denon DL-A110 hangszedő egy prémium kategóriájú mozgó tekercses tervezés, amelyet aprólékosan kézzel készítettek a japán Shirakawában található Denon Audio Works gyárban, ugyanúgy, mint az 1960-as években, amikor először mutatták be mint DL-103 hangszedő. Ezek a jubileumi kiadású Denon hangszedők képviselik a leghosszabb ideje gyártott termékeket, amelyek viselik a Denon logo-t, és fenntartják az eredeti, a szélessávú sztereó FM rádió sugárzási alkalmazásokhoz kifejlesztett hangszedő kialakítást.

A mindössze 6 gramm tömegű, könnyű DL-A110 ezüst-grafit háza biztosítja a hangszedő biztonságos és tökéletes egyenesbe állítását, kiegyensúlyozott, részletes hangzást és kiterjesztett alacsony frekvenciájú teljesítményt nyújtva, mely ideális az LP rajongók számára. A DL-A110 bajonett csatlakozóval van felszerelve, mely más néven SME tonearm interfész néven ismert.Az AVC-A110, PMA-A110 és DCD-A110 – 2020 októberében elérhető a hivatalos prémium Denon kiskereskedőknél. A negyedik speciális kiadású termék, a DL-A110 pedig 2020 novemberétől kerül forgalomba.

forrás: denon