A Dali bemutatta legújabb csúcsmodelljét, a Kore-t

A Dali a München-i High End Show-n mutatta be legújabb , a csúcskategóriát képviselő hangsugárzóját Kore néven, amelybe a gyártó összes űjdonságát belepakolták.

Az újdonság darabja száztíz kilógramm, ezért egy nagyjából harmincöt kilós lábazaton állnak a megfelelő stabilitás érdekében.

Az újdonságok közé tartozik a Balanced Drive SMC technológia, amely a jelveszteség és torzítások csökkentése érdekében két különálló hangtekercset használ. A hangsugárzó kabinetje alumínium és kompozit anyagok keverékéből készül, a külső pedig laminált Ammara Ebony furnér burkolatot kapott.

Az EVO-K magassugárzó az Epicon hangfalakban is alkalmazott hibrid egység továbbfejlesztett változata, amely egy harmincöt milliméteres dóm meghajtót és egy szalag-sugárzót tartalmaz. Az új egység, a gyártó szerint jobb teljesítményt és alacsonyabb torzítást biztosít. A középtartományért a DALI újragondolt farost-alapú membrános, 7″-os meghajtója felel, a legalsó tartomány megszólaltatásáról pedig 2. generációs SMC (Soft Magnetic Compound) technológiával készült meghajtók gondoskodnak.

A Dali Kore hangsugárzók ára várhatóan 80.000 € (kb. 31.000.000,-Ft) körül alakul, a megjelenés pontos dátuma még nem ismert.

forrás: dali