A Cyrus bemutatta az új XR sorozatot

A Cyrus hat modellt mutatott be az új XR sorozatban, amelyek a megújult megjelenés mellett a legújabb technológiákat is megkapták.

A Cyrus XR sorozata két integrált, egy előerősítőt, két CD lejátszót és egy külső tápegységet tartalmaz. Az XR széria, a gyártó leírása alapján, a legmodernebb digitális technológiákat kínálja, melyek alacsonyabb zaj mellett nagyobb dinamikát biztosítanak.

Az új modelleknél a mérnökök szabad kezet kaptak, ennek köszönhetően pedig a készülékekbe a legjobb alkatrészek kerülhettek. A gyártótól már eddig is megszokott méretek változatlanok, azonban az XR modellek érintésérzékeny kezelőszerveket és egyénileg konfigurálható LCD kijelzőt kaptak.

A CYRUS i7-XR és i9-XR integrált erősítők 52W-os illetve 91W-os teljesítménnyel rendelkeznek csatornánként és manuálisan állítható D/A szűrőket kaptak. Az előerősítő modulok a Cyrus nagyobb készülékeiből, a D/A konverterek pedig QXR modul második generációs változatából érkeztek. Az XZ sorozat erősítőinek újratervezett felépítése alacsonyabb zajt és torzítást eredményez, továbbá az i9-XR modell a PSU-XR tápegység csatlakoztatására alkalmas aljzat is került.

A PRE-XR előerősítő egy teljesen megújult tápegységet kapott, amely képes biztosítani az optimális üzemi körülményeket. A digitális áramkörök külön hálózati tápegységgel rendelkeznek, amely teljesen független az analóg áramköröktől. A PRE-XR szintén alkalmas a sorozathoz tartozó külső tápegység fogadására, amely automatikusan képes alkalmazkodni a csatlakoztatott modell energiaigényéhez.

A CDT-XR CD futómű a gyártó saját fejlesztésű Servo Evolution technológiájára épül. A Servo Evolution képes az információk legnagyobb részét közvetlenül a lemezről beolvasni, ennek köszönhetően pedig csökken az újraolvasás és az adatkorrekció gyakorisága, így csökkennek a hibajavítás során fellépő zajok. A CDT-XR szintén rendelkezik a PSU-XR külső tápegység fogadására alkalmas aljzattal, amely mellett optikai és koaxiális kimenetek is helyet kaptak.

A CDI-XR CD lejátszó szintén megkapta a Servo Evoultion platformot, melyhez a második generációs QXR modul technológiája társul. A D/A egység egy többszörösen árnyékolt részen kapott helyet a zaj csökkentésének érdekében, amelyet a sorozathoz tartozó külső tápegység csatlakoztathatósága is támogat.

Az új XR modellek 1995£ és 3995£ (kb. 800.000,-Ft és 1.600.000,-Ft) közötti árcédulákat kaptak, a hivatalos hazai árakról és a megjelenésről jelenleg még nem állnak rendelkezésre információk.

forrás: cyrusaudio