2021 első negyedévében érkezik a Samsung MicroLED TV-je

A Samsung még 2018-ban mutatta be a The Wall nevű, MicroLED-es tévérendszerét, amely több modulból állt össze. A MicroLED technológia azonban folyamatosan fejlődik, aminek bizonyítéka, hogy hamarosan érkezik egy 110 hüvelykes modell, amely Dél-Koreában már előredelhető. 

Az új 110″-os MicroLED tévé háttérvilágítás és színszűrők nélkül dolgozik, a fényt és a színeket közvetlen a mikro LED-ek hozzák létre. Az információk alapján az újdonság 4K felbontással rendelkezik és a DCI és az Adobe RGB 100 százalékos lefedettségét kínálja.

Az új MicroLED panelek szervetlen fénykibocsájtó diódákból állnak, amelyek kivételes kontrasztarányt és fényerőt kínálnak. A hivatalos adatok alapján 2000 cd/m2 fényerőre képes, ami a HDR tartalmak esetében jelenthet előnyt. A kivételes fényerőhöz 120 Hz képfrissítési frekvencia tartozik, ami a gyors mozgással járó tartalmak pontos és egyenletes megjelenítését biztosítja. Az OLED technológiával szemben a MicroLED panelek szervetlen diódái több előnyt is kínálnak, többek között nem öregednek és a képernyő beégésétől sem kell tartani.

Az újdonságot elsősorban fali használatra tervezték, de opcionálisan egy különleges állvány is vásárolható hozzá. Az új modell is támogatja a Samsung Ambient módot, valamint Art Gallery hozzáférést is biztosít, így alkalmas a különbőző művészeti alkotások megjelenítésére standby üzemmódban.

Az új modell pontos árazása jelenleg még nem ismert, de kiszivárgott információk alapján az induló ár közelíteni fog a 100.000$-hoz.

forrás: samsung